اشعار پروین اعتصامی و شعرهای فریدون شیری
زندگینامه پروین اعتصامی : ادامه تحصیلات
پروین اعتصامی، در سن 18 سالگی ، فارغ التحصیل شد،همانطور که در زندگینامه پروین اعتصامی آمده است وی در همه دوران تحصیلی، یکی از دانش آموزان ممتاز مدرسه بود. البته پیش از ورود به مدرسه ، اطلاعات زیادی داشت، او به دانستن همه مطالب تمایل داشت و تلاش می کرد، در حد توان خود از همه چیز آگاهی پیدا نماید. تحقیقات او در زمینه زبان انگلیسی آن قدر پیگیر و مستمر بود که می توانست کتابها و داستان های مختلفی را به زبان اصلی ( انگلیسی ) بخواند. توانایی پروین اعتصامی او در این زبان به اندازه ای رسید که 2 سال در مدرسه قبلی خودش ادبیات فارسی و انگلیسی تدریس نمود.
زندگینامه پروین اعتصامی:سخنرانی در جشن پایان تحصیلات
در خرداد 1303 ، جشن پایان تحصیل پروین و هم کلاس های او در مدرسه برپا گردید. وی در سخنرانی خود از وضع نامناسب اجتماعی، بی سوادی و بی خبری زنان ایران سخن گفت. این سخنرانی، به عنوان اطلاعیه ای در زمینه حقوق زنان، در تاریخ معاصر ایران اهمیت فراوان داشت و اتفاقی مهم در زندگینامه پروین اعتصامی محسوب می شود.
زندگینامه پروین اعتصامی : اخلاق پروین
یکی از دوستان پروین اعتصامی که سال ها با او رابطه داشت ، درباره وی گفته است :
“پروین، پاک طینت، پاک عقیده، پاکدامن، خوش خو و خوش رفتار، نسبت به دوستان خود مهربان، در مقام دوستی فروتن و در راه حقیقت و محبت پایدار بود. کمتر سخن می گفت و بیشتر فکر می کرد، در معاشرت، سادگی و متانت را از دست نمی داد. هیچ گاه از فضایل ادبی و اخلاقی خودش حرف نمی زد.”
همه این ویژگی ها باعث شده بود که پروین اعتصامی نزد دیگران عزیز و گرانقدر باشد.بیش تر از همه این ها ، نکته ای است که از بین اشعار پروین اعتصامی فهمیده می شود. پروین، با آن همه شعری که سراییده، در دیوانی با پنج هزار بیت، فقط یک یا دو جا از خودش سخن گفته و درباره خودش شعر سروده و این نشانگر فروتنی و اخلاق شایسته او می باشد.
سفر های فریدون مشیری
فریدون مشیری در سال 1377 به آلمان و امریکا رهسپار شد و مراسم شعرخوانی او در شهرهای کلن، لیمبورگ و فرانکفورت و همچنین در 24 ایالت امریکا از جمله در دانشگاههای برکلی و نیوجرسی به شکلی بینظیر مورد توجه دوستداران ادبیات ایران قرار گرفت. فریدون مشیری در سال 1378 طی سفری به سوئد در مراسم شعرخوانی در چندین شهر از جمله استکهلم و مالمو و گوتبرگ شرکت نمود.
فریدون مشیری سال ها از مرضی رنج میبرد و در بامداد روز جمعه 3 آبان ماه 1379 شمسی در سن 74 سالگی در تهران این جهان را بدرود گفت. مزار ایشان در بهشت زهرا، قطعه ی 88 (قطعه ی هنرمندان) ، ردیف 164 ، شماره ی 9 می باشد.